SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

2024 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Oldu, Ne Zaman Ödenecek?

Gece yarısı yayımlanan Resmi Gazete ile emeklilere müjde geldi. 2024 emekli bayram ikramiyesi artırıldı. Peki ne zaman, kimlere ödenecek, işte detaylar.

Yayınlanma:
2024 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Oldu, Ne Zaman Ödenecek?

Emekli vatandaşlara her yıl 2 dini bayramda verilen ikramiyeler ile ilgili olarak artırma çalışmaları bir süredir devam ediyordu. İlk uygulamaya konulduğu yıl 1000 TL olan ve o dönemde neredeyse yarım emekli aylığına denk gelen meblağ, uzun süre aynı kalmış ancak son yıllarda artan enflasyon ile birlikte yükseltilmeye başlanmıştı. Son alınan kararla 2024 emekli bayram ikramiyesi 3 bin TL düzeyine çıkarıldı. Bu tutar, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı için emeklilere ödenecek.

2024 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Zam Aldı?

Siyasi partiler arasında pek çok kez tartışmaya neden olan ve vaat noktasında önemli bir gündem tutan emeklilerin yılda 2 kez aldıkları bayram ikramiyesinde yeni yasal düzenlemeye gidildi. İlk kez bin lira olarak belirlenen ve ödenen, ardından 1500 liraya ve sonrasında da 2 bin liraya yükseltilen ikramiye son artışla birlikte 3 bin lira oldu. Böylece, ikramiyeye yapılan son zam oranı yüzde 50 olarak gerçekleşti.

Ramazan Kredisi 2024 kapsamında cazip nakit fırsatları için buraya göz atabilirsiniz.

Ramazan Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek?

Ramazan Ayı dün itibariyle başladı. Nisan ayında, Ramazan’ın sona ermesiyle birlikte Ramazan Bayramı kutlanacak. Emeklilerin bayram ikramiyelerinin ise bayram gelmeden ödenmesi bekleniyor. Emeklilerin hesaplarına 3 bin TL’lik tutar 1-9 Nisan arasında geçecek. Bu noktada, emeklinin statüsü (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) ile TC Kimlik No sırasına göre ödeme vatandaşların hesaplarına yapılacak.

2024 Emekli Bayram İkramiyesi

2024 Emekli Bayram İkramiyesi

Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Kadar Olacak?

3 bin TL’lik ikramiye tutarı yalnızca Ramazan Bayramı için değil, aynı zamanda Kurban Bayramı için de belirlendi. Kurban Bayramı için de 3 bin TL emeklilerin hesabına yatırılacak. Böylece emekliler, bu yıl toplamda 6 bin TL’lik ikramiye almış olacaklar.

Bayram İkramiyesini Kimler Alabilecek?

Bu yıl ödenecek toplamda 6 bin TL’lik bayram ikramiyesinden şu kesimler faydalanabilecek:

  • Emekli aylığı alanlar (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur)
  • Yaşlılık aylığı alanlar
  • Vazife malullüğü ve malullük aylığı alanlar
  • Ölüm aylığı ve ölüm geliri alanlar
  • Şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları
  • Sürekli iş göremezlik geliri alanlar
  • Şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar

Resmi Gazete

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz