SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

2024 Ocak Ayında Türkiye İhracatı 20 Milyar Dolara Yükseldi

2024 Ocak ayında Türkiye'nin dış ticaret rakamları açıklandı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracattaki yüzde 3,6 artışla 20 milyar doları aşan rekor bir performansı duyurdu.

Yayınlanma:
2024 Ocak Ayında Türkiye İhracatı 20 Milyar Dolara Yükseldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024 yılı Ocak ayına ait geçici dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakan Bolat, Türkiye’nin Ocak ayında ihracatının yüzde 3,6 oranında artarak 20 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Bu, tarihin en yüksek Ocak ayı ihracat rekoru olarak kayıtlara geçti. Bolat, aynı zamanda son 12 aylık ihracatın ise 256,5 milyar dolarla tarihi bir rekora imza attığını ifade etti.

İLGİLİ HABER Kervan Gıda (KRVGD Hisse) 2024 İlk Çeyrek Bilançosu Nasıl Geldi?
2024 Ocak ayında Türkiye'nin dış ticaret rakamları açıklandı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracattaki yüzde 3,6 artışla 20 milyar doları aşan rekor bir performansı duyurdu.

2024-ocak-ayinda-turkiye-ihracati-20-milyar-dolara-yukseldi

Türkiye ihracatı 12 ayda 256,5 milyar dolar oldu

Ticaret Bakanı, ithalat tarafındaki gelişmelere de değindi. Ocak ayında ithalatın yüzde 22’lik bir azalışla 26,2 milyar dolara gerilediğini vurgulayan Bolat, bu düşüşün arkasında ülkemize yönelik haksız ticari uygulamalara karşı alınan tedbirler, enerji fiyatlarının stabil durumu ve özellikle 2023’te altın ithalatındaki aşırı artışa karşı yılın ikinci yarısında uygulanan tedbirlerin etkili olduğunu belirtti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz