SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Dünyanın stratejik sektöründen Türkiye’de yüzde üçlük artış

Güncelleme: 20:02 - 07.12.2023
Dünyanın stratejik sektöründen Türkiye’de yüzde üçlük artış

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, iki yılda bir düzenlenen, bu yıl 100’üncü yılını kutladığı Anuga Fuar’ına katıldı. Fuar Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşti.

Dünyada stratejik sektör haline gelen gıdada Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü olarak daha fazla pay alma çabasında olduklarını belirten Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Girit, dünyanın en büyük gıda fuarı olan Anuga’da, Türkiye’nin potansiyellerini paylaştı.

Türk firmaları katıldıkları Anuga Fuarı’nda, yedi ayrı ihtisas salonunda gıda ürünlerini tanıtma fırsatı yakaladı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’ni Yönetim Kurulu Üyeleri Nedim Kalpaklıoğlu ve Osman İşlek, Türkiye’yi temsil etti.

BEDRİ GİRİT

İhracat artış hızını tekrar iki rakamlı seviyelere çıkartmak istediklerine dikkat çeken Girit konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün 2019 yılının Ocak – Eylül döneminde yüzde 3’lük artışla ihracatını 1 milyar 833 milyon dolardan, 1 milyar 882 milyon dolara taşıdı. İhracat artış hızımızı tekrar iki rakamlı seviyelere çıkarmak istiyoruz. Bunun için tanıtım çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Anuga Fuarı bu anlamda son derece başarılı bir tanıtım olanağı sağladı. 2023 yılı için belirlenen ihracat hedeflerinde genel anlamda aşağı yönlü bir revizyona gidilirken, su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü olarak hedefimizi 3 milyar dolardan, 3.5 milyar dolar şeklinde yukarı yönlü revize ettik.”

TÜRKİYE’Yİ 317 FİRMA TEMSİL ETTİ

Türkiye bu yıl katıldığı Anuga Fuarı’nda 317 firma tarafından temsil edildi. 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Fuar’a toplamda 107 ülkeden, yedi bin 590 firma katılım gösterdi. 2019 yılının Ocak-Eylül döneminde Almanya’ya 70 milyon dolarlık su ürünleri ve hayvansal mamul ürünü ihraç eden Türkiye, ev sahibi Almanya, İtalya, İspanya ve Çin’in ardından fuara en büyük katılımı gösteren ülkelerden biri oldu.  İştigal konusu olan balık, bal, kanatlı ve süt ürünleri gibi hayvansal mamul ihracatını 100 milyon doların üstüne çıkartmayı hedefleyen su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, 2023 yılı ihracat hedefini 3 milyar dolardan, 3.5 milyar dolara çıkardı.

 

 

 

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz