SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

“Pedikür ve nasır alma tedavilerini kendiniz yapın”

Güncelleme: 20:02 - 07.12.2023
“Pedikür ve nasır alma tedavilerini kendiniz yapın”

Doktor Parmaksızoğlu, diyabet ayak rahatsızlığına neden olan faktörlerin başında yaşam tarzının geldiğini belirterek, kişilerin ayak bakımına çok önem vermesi gerektiğini söyledi. Ayağı vuran, sıkan, sert ve sivri burunlu ayakkabıların giyilmesinin bu rahatsızlığı tetikleyeceğini kaydeden Parmaksızoğlu, pedikür ve nasır alma gibi tedavileri kişinin kendisinin uygulaması ve ayakta yanma, uyuşma ve karıncalanma hissedildiği vakit acil bir uzmana başvurulması gerektiğine vurgu yaptı.

Parmaksızoğlu, ayakta açılan diyabetik yaraların tedavi sürecine değinerek, tedaviye ilk evrede başlamanın hayati önem taşıdığını, çünkü sonraki evrelerde yaranın kontrolden çıkma eğilimi gösterdiğini kaydetti. Ayakta diyabetik yara açıldıktan sonra hastaların ortalam yüzde 16’sının ekstremitlerini yani uzuvlarını kaybettiği bilgisini paylaşan Parmaksızoğlu, tedavilerden bir diğeri olan ve yurt dışında rutin olarak uygulanan sinir sıkışması tedavisi hakkında konuştu. Sinir sıkışması tedavisinin, Türkiye’de çok yaygın olarak uygulanmasa da diyabetik ayak tedavisinde çok etkili olduğunu belirten Parmaksızoğlu, doktor muayenesi ile hangi sinirlerde sıkışma olduğu tespit edildikten sonra çok basit bir ameliyat ile sinirler gevşetilip ayak sağlığının kötüye gitmesinin ve amputasyona kadar varacak yaraların önüne geçilmesinin sağlanabildiğini bildirdi.

Açıklamasının devamında Parmaksızoğlu, hastanın nörolojik şikayetlerle yaşantısı boyunca devam edebileceğini ama yaklaşık yüzde 15-16 civarındaki hastalarda yaralar açıldığını söyledi. bu yaralardan sonra da ayağın ampute edilmek durumunda kaldığını belirten Parmaksızoğlu, hastalıkta tipik bir evrelemenin olmadığını bildirdi.Diyabet hastalarında ayak yaralarının oluşması için his kaybının ileri derecede olmasının gerektiğini vurgulayan Parmaksızoğlu, bu hastalarda motor fonksiyonun durduğunu ve terlemek, kan dolaşımı gibi fonksiyonların bozulmaya başladığının altını çizdi. Hastanın, daha çok ayağında yanma, karıncalanma, uyuşma gibi şikayetler hissedeceğine değinen Parmaksızoğlu, “Bunları hissettiği zaman bilsin ki ilerde diyabetik ayak yaralarının başlayacağı döneme doğru gidişi başlamıştır” diye konuştu.

Doktor Parmaksızoğlu son olarak hastalık hakkında önemli bir bilgiyi paylaştı. Diyabetiklerde ayak yarası hastalığının gelişmemesi için his kaybına dikkat edilmesi gerektiğine dikkatle vurgu yapan Parmaksızoğlu, hastalığın nörolojik şikayetlerin veya damar şikayetlerinin veya ikisinin bir arada olduğu komponentler şeklinde olabileceğini söyleyerek, “Sadece nörolojik şikayetler var ise yani damarlar ve atardamarlar normal çalışıyorsa bu hastalarda hangisinde sinirlerin sıkıştığı tespit edilip o sinirlere yönelik gevşetme ameliyatları yapılır. O ayağın his durumunu düzeltecektir” dedi.

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz