SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Kurban Bayramı’nda Et Tüketimi İçin Önerilerde Bulundu

Güncelleme: 19:36 - 07.12.2023
Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Kurban Bayramı’nda Et Tüketimi İçin Önerilerde Bulundu

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Kurban Bayramı öncesinde et tüketimiyle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Yılmaz, halkın eti ızgara yerine haşlama, fırında pişirme veya sebzeli yemek şeklinde tüketmesini önerdi.

Prof. Dr. Yılmaz, Kurban Bayramı’nda artan et tüketiminin sağlık sorunlarına neden olabileceğine dikkat çekerek, etin yanında mutlaka yeşilliklerin tüketilmesinin önemini vurguladı. Etin yüksek protein miktarı, yağda eriyen vitaminler ve demir içeriğiyle besleyici bir gıda olduğunu belirten Yılmaz, aşırı et tüketiminden kaçınılması gerektiğini söyledi. Ayran, yoğurt ve cacık gibi gazsız içeceklerin tercih edilmesini öneren Yılmaz, pişirilen etlerin yanında antioksidan kapasitesi yüksek kekik, kişniş gibi baharatların kullanılmasının da sağlık risklerini azaltabileceğini belirtti.

kurban-eti-tuketimi2-min.jpg

Etin pişirilme ve tüketilme şekliyle ilgili olarak Prof. Dr. Yılmaz, ızgaranın yerine haşlama, fırında pişirme veya sebzeli yemeklerin tercih edilmesini önerdi. Ayrıca etin yanında yeşil yapraklı sebzelerden oluşan bir salatanın tüketilmesinin, içerdikleri C vitamini sayesinde demirin emilimini kolaylaştıracağını ifade etti. Bu durumun tüketici sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Kurban kesiminden sonra etlerin en az 6 saat veya 1 gün dinlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, etlerin hemen poşetlere konularak muhafaza edilmesinin doğru olmadığını açıkladı. Ayrıca kurban etlerinin uzun süre dolaplarda bekletilmemesi gerektiğini söyledi. Etlerin dinlendirilmesi sürecinde kemiklerin daha kolay ayrıldığını ve lezzetin daha iyi geliştiğini belirten Yılmaz, çekilmiş kıyma buzdolabında 0-4 derece arasında 3 gün, kuşbaşı etlerin ise 5 gün kadar muhafaza edilebileceğini ifade etti. Daha uzun süreli muhafaza için ise derin dondurucunun kullanılması gerektiğini belirtti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz