SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Finans

2024 Sonunda Euro Kaç TL Olacak? AMB Faiz İndirimlerine Başlayabilir!

Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden faiz indirimi ön görüleri gelmeye devam ediyor. Peki AMB faiz indirirse 2024 sonunda Euro kaç TL olur?

Güncelleme: 14:46 - 24.04.2024
2024 Sonunda Euro Kaç TL Olacak? AMB Faiz İndirimlerine Başlayabilir!

COVID-19 pandemisinin patlak vermesinin ardından, küresel çapta kapanmalar ve buna bağlı olarak da ekonomik durgunluk baş göstermişti. Ekonomik durgunluğun geniş kitleleri etkilememesi adına para basmaya yönelen merkez bankaları, global çapta enflasyonun artış göstermesine neden olmuştu. Pandemi sürecine bağlı olarak tedarik zincirinin de uluslararası çapta bozulması sonrasında enflasyon iyice körüklenmiş ve sonunda merkez bankaları faiz artırım döngüsüne girmek zorunda kalmışlardı. Bu doğrultuda 2022 ve 2023 yılında faizleri artıran Avrupa Merkez Bankası (ECB) bir süredir faiz artırımlarına son vermiş görünüyor. Enflasyonun yavaşlamaya başlaması ile birlikte AMB faiz indirimlerine de başlayabilir. AMB faiz indirirse 2024 sonunda Euro kaç TL olur; Arz Takvimi okuyucuları ile birlikte detaylara göz atalım…

AMB Faiz İndirimlerine Başlayabilir 2024’ün Yaz Aylarında Başlayabilir

2 yıldır faizleri pey der pey yükselten Avrupa Merkez Bankası, son aylarda faiz kararında “pas” geçmeyi tercih ediyor. Gerileyen enflasyon ile birlikte Avrupa Merkez Bankası son toplantısında; refinansman faizini yüzde 4,50, mevduat faizini yüzde 4 ve marjinal fonlama faizini de yüzde 4,75’te sabit tuttu. Üstelik, bankanın yetkili isimlerinden faiz indirimlerine dair de sinyaller gelmeye başladı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan son isim Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Mario Centeno oldu.

İLGİLİ HABER KOTON Hisse Arz Sonucu Belli Oldu! KOTON Kişi Başı Kaç Lot Dağıtıldı?
Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden faiz indirimi ön görüleri gelmeye devam ediyor. Peki AMB faiz indirirse 2024 sonunda Euro kaç TL olur?

Tecrübeli bankacı, Avrupa Merkez Bankası’nın bu yıl içerisinde 100 baz puandan fazla faiz indirimi gerçekleştirebileceğini belirtti. Avrupa Birliği’nin Euro’yu ortak para birimi olarak kabul etmesinin ardından faiz oranlarının tarihi yüksek seviyede olduğunu belirten Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Mario Centeno, faiz indirimlerine Haziran ayı ile birlikte başlanmasının uygun olabileceğini düşündüğünü deklare etti.

mario-centeno-ecb-euro.jpg
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Mario Centeno! Gelecek Yıl Euro Kaç TL Olacak? AMB Faiz İndirimlerine Başlayabilir!

Enflasyon göstergelerindeki iyileşmenin Rusya – Ukrayna ve İsrail – Filistin savaşına rağmen devam ettiğini hatırlatan deneyimli ekonomist, söz konusu savaşlarda yaşanacak olumlu gelişmelerin de dezenflasyonist süreci hızlandırabileceğini kaydetti. Gelecek yıl enflasyonun yüzde 2’lik hedefe ulaşmasını beklediklerini ve bu nedenle faiz indirimlerine 6 Haziran’da yapılacak Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantıda başlanması gerektiğini ifade etti.

İLGİLİ HABER Kontrolmatik Bilançosu Açıklandı! KONTR Hisse Yorum Analiz 2024
Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden faiz indirimi ön görüleri gelmeye devam ediyor. Peki AMB faiz indirirse 2024 sonunda Euro kaç TL olur?

En güncel ekonomi, finans, borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Avrupa Merkez Bankası Faiz İndirirse Euro Kuru Ne Olur?

Uzun süre, global çapta faizler artırılırken faiz düşüren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da son 1 yılda faizleri artırmaya başladı. Bu nedenle, özellikle 2024 yılının başından bu yana, döviz kurlarında volatilitenin düştüğü bir süreç yaşanmakta.

Tahminler doğrultusunda, Avrupa Merkez Bankası’nın Haziran ayı itibariyle faiz indirmeye başlaması halinde, Euro’nun TL karşısında aşırı değerlenmeyeceği düşünülüyor. Pek çok banka, 1 yıllık tahminlerinde (2025 yılı ilk çeyreği için) Euro kurunu ortalama 50 TL olarak ön görüyor. 2024 yılı içerisinde ise, Euro’nun bu seviyeye ulaşması beklenmiyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB)

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz