SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Çocuklarda viral enfeksiyonlar apandisiti doğurabilir

Güncelleme: 20:02 - 07.12.2023
Çocuklarda viral enfeksiyonlar apandisiti doğurabilir

Acil karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye gelen çocuklarda ameliyat gerektiren hastalıkların başında apandisitin bulunduğunu bildiren Soysal, apandisitin lümen denilen iç kısmının, çocuklarda daha dar olduğu için içeri giren dışkı parçasının dışarı çıkamamasının da apandisit enfeksiyonuna yol açabilmekte olduğunu ifade etti.  Çocuklarda karın ağrısı şikayetinin böyle bir tehlikeyi beraberinde getirebileceğine değinen Soysal, bu yüzden şikayetlerin aileler tarafından dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Soysal, erken teşhis için ailelerin çocuktaki değişimleri iyi gözlemlemesi gerektiğini belirterek, çocuklarda, bir iki gün öncesinden başlayan iştahsızlığın, erkenden yatıp uyumasının ve çocuğun kendini halsiz hissetmesinin apandisitin en sık görülen belirtileri olduğunu dile getirdi. Ayrıca Soysal, özellikle göbek çevresinde başlayıp daha sonra karnın sağ alt bölümüne yerleşen ağrının ve ateşin de apandisitin habercisi olduğunu söyledi.

APANDİSİT VE VİRAL ENFEKSİYON BELİRTİLERİ KARIŞTIRILMAMALI

Apandisit belirtilerinin viral enfeksiyonlar gibi hastalıklarla karıştırılabilmekte olduğunu kaydeden Soysal, cümlelerine şöyle devam etti:

“Bu durumlarda çocuklar gereksiz ilaç kullanılabilmektedir. Karın ağrısı ve ateşin olduğu dönemde kullanılan antibiyotikler kan tahlili sonuçlarının farklı çıkmasına neden olarak teşhisi daha da zorlaştırabilmektedir. Okul öncesi yaş grubundaki çocuklar sorunlarını net olarak anlatamadığı için bu yaş grubundaki çocuklarda teşhis daha da zordur. Apandisitin kesin teşhisini gösteren tahlil veya radyolojik yol olmadığı için doktor muayenesi hayati önem taşıyabilmektedir.”

SEPTİK ŞOK

Apandisitin patlaması ve iltihabın karın bölgesine yayılmasının, çocukta “septik şok” adı verilen tabloya neden olduğunu ve hayati tehlikeye yol açabileceğinin önemle altını çizen Soysal, hastalığın tedavisinde cerrahi yöntemlerin ön plana çıktığına dikkat çekti. Soysal, “Apandisit teşhisi konulan vakalarda gecikilmemesi önemlidir” diyerek, apandisit ameliyatlarında artık kapalı yöntem denilen laparoskopik cerrahinin kullanılmakta olduğunun bilgisini verdi.

ANTİBİYOTİK TEDAVİSİNDE EN AZ ÜÇ GÜN HASTANE İSTİRAHAT

Genel anestezi altında gerçekleştirilen apandisit ameliyatının göbek deliği ve kasık bölgesinden açılan 3 milimetrelik bir delikten yapıldığını bildiren Sosyal, apandisit patlamadan ameliyat gerçekleştirilmişse çocuğun bir gün hastanede kaldıktan sonra evine dönebileceğini söyledi. Ancak apandisitin patladığı durumlarda antibiyotik tedavisi için çocuğun üç dört gün hastanede yatmasının gerekebildiğini belirten Soysal, “Laparoskopik apandisit ameliyatı, neredeyse izsiz bir cerrahi fırsatı sunmasının yanında enfeksiyon riskini azalmakta ve sosyal yaşama dönüş çok daha hızlı olmaktadır” dedi.

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz