SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

1 TL bile kredi kartı borcunuz varsa hemen ödemeniz gerekiyor! Çünkü..

Yayınlanma:
1 TL bile kredi kartı borcunuz varsa hemen ödemeniz gerekiyor! Çünkü..

Ülkemizde alışveriş ve anlık ihtiyaçların karşılanması sebebi ile en sık kullanılan harcama kanallarının başında kredi kartları geliyor. Vatandaşların anlık nakit ve alışveriş ihtiyaçlarını karşılayan kredi kartları artık pek çok kişinin canını yakmaya başladı. Çünkü faizlerin hızlı bir şekilde yükselmesi kredi kartlarını da etkiliyor.

Kredi kartı borcu olanlara bu kapsamda uyarı yapıldı. Borçların her geçen gün arttığı ve enflasyonun hızla yükseldiği bu dönemde vatandaşların borçlarını en kısa süre içerisinde kapaması gerektiği belirtildi.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN KART SAYISI: 3

Ülkemizde kredi kartı kullanmayan neredeyse yok gibi! Kredi kartı kullanımının yanı sıra artık neredeyse herkes de 2-3 kredi kartı bulunuyor. Konuya ilişkin açıklanan son istatistiğe göre kişi başı kredi kartı kullanımının 3 olduğunu ortaya koydu.

Ancak kredi kartı borcu kadar kredi kartının asgari ödemeleri de bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli konular arasında yerini alıyor. Çünkü kredi kartı borcunun tamamını ödeyemeyenler aylık çözüm olarak asgari tutarını ödemeye başlıyor. Ancak bu şekilde de borçlar içinden çıkılamaz bir hal alıyor.

Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamasında kredi kartları için düzenlemelerin geleceğinin sinyalini vermişti. Düzenlemeler için seçim sonrasının işaret edileceği ifade edilmişti. Vatandaşlar seçimin sona ermesi ile birlikte kredi kartlarında ne tür bir düzenleme olacağını merak etmeye başladı.

KREDİ KARTI BORCUNU KAPATMAYANLARA NE OLACAK?

Kredi kartı borcunu aylık olarak kapatanlar için herhangi bir sorun bulunuyor. Ancak borcunu kapatamayıp her ay asgari tutarı ödeyenler için sıkıntı olabilir. Kredi kartları için yapılan düzenlemelerin ilkinde asgari ödeme tutarı ele alınacak.

Kulislerden aktarılan son habere göre kartların asgari ödeme tutarı artacak. Bu şekilde vatandaşların borçlarını daha kısa süre içerisinde kapatabileceği tahmin ediliyor.

Bunun yanı sıra toplam borcun yüzde 40-60’ı arasında asgari ödemenin belirlenmesi bekleniyor. Şu andaki oranın yüzde 20 civarında olduğu biliniyor.

TAKSİT SİSTEMİ KALKABİLİR

Kredi kartları için yapılacak olan bir diğer düzenlemenin de taksit sistemiyle alakalı olacağı tahmin ediliyor. Kredi kartı limitlerinde sınırlama yapılarak belirli kategoriler dışında taksit uygulamasına son verilecek. Bu şekilde kredi kartı borçlarının azaltılarak enflasyonla mücadelenin kolaylaştırılması amaçlanacak.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz