SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Aile Bakanlığı her ay kadınlara 1.000 TL’lik ödemeyi başlattı!

Yayınlanma:
Aile Bakanlığı her ay kadınlara 1.000 TL’lik ödemeyi başlattı!

Aile Bakanlığı büyük küçük demeden ihtiyaç sahibi olan vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre bakanlık belirtilen şartları taşıyan kadınlara her ay ödeme yapıyor. Ödemenin miktarı, başvuru şartları ve ödemelerden kimlerin yararlanabileceği haberimizde!

Aile Bakanlığı2nın resmi web sitesi üzerinden yer alan “Sosyal Yardım Programlarımız” kapsamında verilen ödemelere ilişkin detaylar belli oldu. Ödemelerden sadece eşi vefat etmiş kadınların yararlanabileceği belirtildi.

DETAYLAR BELİ OLDU

Buna göre hanede sosyal güvencesi olan bireyin bulunmadığı, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlara ödeme yapılacak. Bakanlık, resmi web sitesi üzerinden ödemelerden kimlerin yararlanabileceğine ilişkin, “Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir” açıklamasını yaptı.

Yapılan açıklamaya göre ödemelerden eşini kaybetmiş kadınların yararlanabileceği belirtildi. Son resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlara her ay hesaplanan ödemeler 2 ayda bir hesaplara geçirilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Ödemeden yararlanmak isteyen ve başvuru şartlarını sağlayan kadınlar için başvurularını kimlikleriyle birlikte yapabilecekleri belirtildi. Size en yakın SYD Vakfı şubesine ya da Aile Bakanlığı’nın merkez müdürlüklerine giderek ödemelerden yararlanabilirsiniz. Bakanlığın aktardığı detaylar şu şekilde:

 

 

 

 

 

Ödemelerin geçen yıl 500 TL olarak yapıldığı biliniyor. Bakanlık yardım ödemelerini düzenli olarak her yıl güncellemeye devam ediyor.

ÖDEMELER İKİ AYDA BİR HESAPLARA GEÇECEK

Bakanlığın resmi web sitesi üzerinden alınan son bilgiye göre ödemelerin her ay için hesaplanıp 2 ayda bir hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı ifade edildi. Buna göre aylık 1000 TL olan ödemeler hak sahibi kadınların hesaplarına 2 ayda bir 2 bin TL olarak yatırılacak.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz