SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Altın fiyatlarında yıl sonu tahmini değişti! Fiyatı duyan kuyumcunun yolunu tuttu

Yayınlanma:
Altın fiyatlarında yıl sonu tahmini değişti! Fiyatı duyan kuyumcunun yolunu tuttu

Altın fiyatları sektördeki pek çok kritere bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bu noktada vatandaşlar özellikle FED Başkanı Powell’in açıklamalarını yakından takip ediyor. Aktarılan son habere göre Powell, dün akşam önemli açıklamalarda bulundu, altın uçtu!

Powell, dün akşam yaptığı açıklamasında faiz indirimi için biraz daha bekleyeceklerini ifade etti. Bu durum gece saatlerinde altın fiyatlarının fırlamasına neden oldu. Uzman isim ise yapılan bu açıklama sonrasında altın fiyatlarında yıl sonu tahminini değiştirdi. Peki, altında son rakamlar ne? İşte altın fiyatlarındaki son gelişmeler..

BEKLENEN KONUŞMA GERÇEKLEŞTİ

Başkan Powell’in beklenen konuşması nihayet gerçekleşti! ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’in yaptığı açıklama ile birlikte altın fiyatları yükseldi. Faiz indirimi öncesinde enflasyonun biraz daha düştüğünü görmek istediklerini belirten Powell, yüksek enflasyonun bu yılki ekonomi politikasını çok fazla değiştirmediğinin de altını çizdi.

GRAM ALTINDA YIL SONU TAHMİNİ DEĞİŞTİ

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında gram altında yıl sonu tahmini değişti. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, yaptığı açıklamasında altın fiyatlarındaki tahmine ilişkin 3 bin TL’nin üzerinin görülebileceğini belirtti. Portföylerde altın payının artırılması gerektiğini ifade eden uzman isim alım fırsatları karşısında geç kalınmaması gerektiğini söyledi.

ALTIN FİYATLARI REKOR KIRDI

Yapılan bu konuşma sonrasında altın fiyatlarında rekor seviye görüldü. Ons altının 2.304,94 dolar seviyesini gördükten sonra 2300 dolara kadar gerilediği öğrenildi. Öte yandan piyasada aktarılan son rakamlara göre altın fiyatları sadece son 1 ay içerisinde yüzde 17,28 oranında yükseldi. Genel olarak yıl bazında bakıldığında da yükseliş yüzde 12,70 oranında oldu.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz