SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Borç Batağındakilere Müjde! Ödemeler Son Buluyor Af Yolda!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un müjdesiyle milyonlarca vatandaş borç affına kavuşacak. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Borç Batağındakilere Müjde! Ödemeler Son Buluyor Af Yolda!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un ifadelerine göre vergi yükümlülükleri için yeni bir yapılandırma yasası gündemde. Vatandaşlar, borçlarının bir kısmının silineceği ve gecikme faizlerinin affedileceği bu düzenlemeyi büyük bir ilgiyle bekliyor. Vergi düzenlemelerindeki bu muhtemel değişiklikler, vergi mükelleflerini ciddi şekilde etkileyecek ve düzenli vergi ödeme konusunda sıkıntı yaşayanların dikkatini çekecek. Ek olarak, vergi borçlarının büyümesiyle birlikte banka hesaplarının kapatılması ve e-haciz işlemlerinin artması gibi sorunlar da öne çıkıyor. Bu gelişmeler, vergi mükellefleri tarafından yakından takip ediliyor.

Erdursun’un uyarıları arasında, işletme kapanışlarının artması ve yeni işletme kurma oranlarının düşmesi gibi dikkat çeken durumlar öne çıkıyor. Bu sebeple, vergi düzenlemelerinde beklenen değişikliklerin yakından takip edilmesi ve finansal durumun periyodik olarak değerlendirilmesi gerekiyor. İşletme sahipleri için kritik bir husus!

İLGİLİ HABER Kervan Gıda (KRVGD Hisse) 2024 İlk Çeyrek Bilançosu Nasıl Geldi?
SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un müjdesiyle milyonlarca vatandaş borç affına kavuşacak. İşte detaylar...

Borçlar Siliniyor

Erdursun, 7440 sayılı ”Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” ile vergi ve sigorta prim borçları için yapılandırma fırsatının 31 Aralık 2022 tarihine kadar devam ettiğini paylaştı. Ancak belirttiği gibi, bu yapılandırma vergi borcunun tamamen silinmesi anlamına gelmemekte; sadece gecikme faizlerinin bir kısmının silindiği ve borcun taksitlere bölünebildiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABER Turk Prysmian Kablo (PRKAB Hisse) 2024 İlk Çeyrek Bilançosunda Zarar Açıkladı
SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un müjdesiyle milyonlarca vatandaş borç affına kavuşacak. İşte detaylar...

2024’te Yeniden Yapılandırma Yasası Bekleniyor

Erdursun, 2024’te yeniden bir yapılandırma ihtiyacının doğacağını belirterek, “2024’ün ikinci döneminde tekrar yapılandırma yasası çıkar diye düşünüyorum. Vergideki gecikme faiz oranı aylık %3,5’e kadar yükselmiş durumda. Vergisini düzenli ödeyemeyenlerin borçları hızla büyüyor, banka hesapları bloke ediliyor ve evi-arabası olanların başvurduğu E-haciz işlemleri artıyor” dedi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz