SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

SPK’nın Yatırım Fonlarına İlişkin Tebliğinde Önemli Değişiklikler Yayımlandı

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararla, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde önemli değişikliklere gidildi.

Yayınlanma:
SPK’nın Yatırım Fonlarına İlişkin Tebliğinde Önemli Değişiklikler Yayımlandı

Bugünkü Resmi Gazete’nin sayısında yayımlanan Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde önemli değişiklikler yapıldı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan kararla, tebliğin 11. maddesinin üçüncü fıkrası değiştirilerek, serbest fonların yatırım stratejileri ve limitleri doğrultusunda portföy ve işlem sınırlamalarına tabi olmadan yapılacak yatırımların, fonun bilgilendirme dokümanları yerine Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) ilan edileceği belirtildi.

spknin-yatirim-fonlarina-iliskin-tebliginde-onemli-degisiklikler-yayimlandi

İLGİLİ HABER Kervan Gıda (KRVGD Hisse) 2024 İlk Çeyrek Bilançosu Nasıl Geldi?
Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararla, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde önemli değişikliklere gidildi.

Yatırım fonlarında değişiklikler yapıldı

Bu değişiklikle birlikte, serbest fonların portföylerine alınacak yabancı fonlar için ilgili otoriteden izin alınması şartı getirilirken, hangi ülkelerde kurulu fonların portföyde yer alabileceğine dair bilgilendirme fonun KAP sayfasında yapılıyor. Ayrıca, serbest fonların izahnamesinde sadece tebliğde belirlenen ve ekinde yer alan unsurların bulunması gerekecek ve izahname değişikliklerine ilişkin duyuruların en az 30 gün önce KAP’ta yapılması zorunluluğu getirildi.

Serbest fonların KAP sayfasında ilan edilen katılma payı alım satım esaslarıyla ilgili olarak, pay fiyatlarının ilan süresinin daha farklı ve uzun süreler belirlenebileceği de belirtildi. Tebliğin diğer maddelerinde ise, fon izahnamesinde yer alması gereken bilgilerin serbest fonlar tarafından fonun KAP sayfasında ilan edilmesinin yeterli olacağı vurgulandı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz