SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

TCMB’den SON DAKİKA! FAST sisteminde rakamlar tamamen değişti bu tarihe dikkat

Yayınlanma:
TCMB’den SON DAKİKA! FAST sisteminde rakamlar tamamen değişti bu tarihe dikkat

Türkiye’de gelişen teknoloji ile beraber hayatımıza giren bankacılık uygulamalarına olan ilgi devam ediyor. Banka şubelerine gitmeden, sıra beklemeden hızlı ve pratik bir şekilde işlemlerin yapılmasına imkan sağlayan uygulamaların kapsamı da her geçen gün genişliyor. Söz konusu Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) sunduğu anlık para transferine yönelik yeni bir bankalar arası ödeme sistemidir.

FAST sistemi ile kolaylıkla para gönderme işlemleri anlık olarak yapılabilirken TCMB konuyla ilgili yeni bir karar aldı. Merkez Bankası, FAST sistemi işlem tutar limitlerinde güncellemeye gittiğini son dakika olarak açıkladı. Buna göre, para transferlerinde geçerli olan limitlerde yeni düzenlemeye gidildi.

TCMB FAST İŞLEM LİMİTLERİNİ YÜKSELTME KARARI ALDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Fonların Anlık ve Sürekli Transferi sisteminin limitini 4 Nisan tarihinden itibaren 100 bin liraya çıkaracaklarını duyurdu. FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 250 bin liraya kadar işlem yapılabilecek. İşyeri ödemelerinde ise 250.000 TL’ye yükseltilecek.

FAST limiti, halihazırda 50 bin lira olarak uygulanıyor. TCMB’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, FAST sisteminin işlem başı limiti 4 Nisan 2024 tarihi itibarıyla güncellenirken FAST sisteminde bir işlem limiti bulunmayacağı ve işlem başına en fazla 100 bin lira gönderilebileceği ifade edildi.

TCMB tarafından yapılan resmi açıklamada ”Aralık 2023’te planlanıp FAST katılımcılarına duyurulduğu üzere; kullanıcıların FAST sistemine gösterdikleri ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önünde bulundurularak 4 Nisan 2024 itibarıyla FAST işlem tutar limitleri; para transferlerinde 50 bin liradan 100 bin liraya, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise 100 bin liradan 250 bin liraya yükseltilecektir.” denildi. Bu çerçevede artık 100 bin liraya kadar olan işlemlerde bankaya gidilmesine gerek kalmayacağı ifade edildi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz