SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Trafikte yapan sürücüler! Yeni ceza açıklandı tam 32.234 TL ödeyeceksiniz

Yayınlanma:
Trafikte yapan sürücüler! Yeni ceza açıklandı tam 32.234 TL ödeyeceksiniz

Trafik kuralları; kazaları önlemek, trafik akışını hızlı ve güvenli bir şekilde sağlanması için Karayolları Trafik Kanunu’na göre hazırlanıyor. Trafikte uyulması gereken kurallara uyulmaması halinde de sürücülere yaptırımlar uygulanıyor.

Trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi hedeflenirken bu kurallara sürücü, yaya ve yolcuların da uyma zorunluluğu bulunuyor. 2024 yılında trafik cezalarına rekor zamlar gelirken bir kural ihlalinin de 32 bin 234 TL cezası olduğu bildirildi.

DRİFT ATAN SÜRÜCÜLERE 32.234 TL PARA CEZASI KESİLECEK

2024 yılında yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına zam yapılırken cezaların miktarları da yüksek tutarlara ulaştı. Drift atarak kurallara uymayan kişilere cezai işlemler uygulanacağı açıklanırken bu şekilde hem trafiğin güvenliğini tehlikeye atan hem de huzuru bozan kişilere yönelik olarak verilen ceza miktarı da bir hayli arttı.

Trafikte yapan sürücüler! Yeni ceza açıklandı tam 32.234 TL ödeyeceksiniz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drift atan ve trafik akışını bozarak araç sürenler güvenlik açısından da tehlike oluştururken vatandaşın en çok şikayetçi olduğu konulardan biri de dritf  oluyor. Hem gürültü kirliği yaratan hem de trafiğin güvenliğini tehlikeye atan sürücülere ciddi yaptırımlar uygulanıyor.

Trafikte yapan sürücüler! Yeni ceza açıklandı tam 32.234 TL ödeyeceksiniz

Trafikte belirlenen drift atmama kuralına uymayan sürücülere para cezası veriliyor. 2023 yılında 20 bin 342 lira olan ceza tutarı 2024 yılında 32 bin 324 liraya yükseldi. Ancak sürücü verilen idari para cezasını bir ay içerisinde öderse bu durumda yüzde 25 oranında indirim uygulanıyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz